Simple Simon
  • Ster
  • Ster
  • Ster
  • Ster
  • Ster
source: app store, play store
Probeer gratis Plan live demo Branches
source: app store, play store

Case study-Matic

‘Simple-Simon blijft ontwikkelingen, maar dat zijn alleen maar verbeteringen’

Recent hebben wij gesproken met Mark Renders van Matic / Elreka Hekwerken BV, waarbij Mark verantwoordelijk is voor Matic. Het bedrijf heeft al jaren ervaring in toegangstechnieken, waaronder hekwerk, poortautomatisering, slagbomen en alles wat met voertuigentoegang te maken heeft.

Matic is al 25 jaar werkzaam in de poortautomatisering, waarbij zij op een gegeven moment aanliepen tegen toenemende drukte bij de service- en planningsafdeling. Het klantenbestand bleef groeien op het gebied van service en onderhoud. De werkdruk werd hierdoor groter en dus moesten zij opzoek naar een oplossing voor tijdswinst en een efficiëntere werkwijzen. De slimme werkbon app van Simple-Simon heeft ervoor gezorgd dat Matic tijdswinst behaalde en efficiënter kon werken. De overstap naar Simple-Simon is vrij snel en soepel verlopen.

Mark Renders van Matic vertelt welke voordelen zij hebben behaald met Simon’s slimme werkbon app. Bekijk hiernaast de video.

‘Tijdswinst en overzicht zijn de belangrijkste toevoegingen van werken met Simple-Simon’

Matic werkt sinds 2018 met de werkbon app van Simple-Simon. De grootste toevoegingen van het digitaliseren van de werkbonnen met onze app zijn, vooral de tijdswinst en het overzicht dat zij hierdoor verkregen hebben. Het gehele proces liep voldoende zelfstandig. Na zo’n 1 á 2 maanden heb je het systeem grotendeels uitgevonden, zijn er voldoende bonnen gevuld en draait het programma zoals je het zelf wilt. Omdat je in de digitale werkbon veel informatie kan zetten richting je monteur, bespaar je ook tijd op het gebied van over en weer bellen. Ook kan de monteur zichzelf inlezen, voorbereiden en terugkijken welke werkzaamheden eerder uitgevoerd zijn bij de klant. Matic ervaart het systeem en de app als vrij eenvoudig en overzichtelijk en raden het zeker aan. Daarnaast vinden zij het kostentechnisch ook zeer interessant. In de video hiernaast vertelt Mark meer over werken met Simple-Simon.

Matic ervaart vooral tijdswinst in het verwerken van de bonnen richting de monteur, het aanmaken en retour sturen na facturatie.

‘Door de koppeling met D365 kunnen wij sneller en eenvoudiger factureren’

Matic heeft Simple-Simon nu ongeveer 1,5 jaar gekoppeld met Microsoft Dynamics. Voorheen werkte zij met Navision, D365 is hier de opvolger van. Matic had vrij snel de knoop doorgehakt dat een koppeling tussen Dynamics en Simple-Simon wenselijk was. Voornaamste reden hiervoor was om geen dubbele administratie meer bij te hoeven houden. Ook werd hierdoor tijdswinst behaald.

Om de koppeling goed te laten verlopen, heeft Matic veel gecommuniceerd met Simple-Simon. Zo is er contact geweest over onder andere de wensen vanuit Matic en welke tools erin moesten zitten. Voorafgaand heeft Matic de koppeling korte tijd getest in een testomgeving, waarna zij de koppeling live zijn gaan gebruiken. Enkele kleine punten waar zij vervolgens tegenaan liepen, zijn daarna opgepakt en positief doorgevoerd. Aanpassingen in Simple-Simon worden doorgevoerd naar D365, waardoor het factureren veel sneller gaat.

“Als er iemand met D365 werkt en met Simple-Simon, is het zeker een aanrader!’

Meer weten over de koppeling tussen Dynamics en Simple-Simon? Bekijk dan de video hiernaast.